Ultimaattinen vaniljajuustokakku
Täydellinen vaniljajuustokakku on pehmeä ja kermainen, ja se paistetaan pitkään matalassa lämmössä. Aidon vaniljan maku tekee siitä täydellisen kakun, jonka voit koristella sesongin mukaan ja nauttia. Valmista mielellään pari päivää etukäteen, sillä maku vain paranee ajan myötä.
Ainesosat
- Muista, että kaikkien ainesosien tulisi olla huoneenlämpöisiä parhaan tuloksen saavuttamiseksi!
Digestivepohja
- 165 g digestive-keksejä
- ¾ dl fariinisokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita
- 1 rkl sivelemistä varten
Täyttö
- 900 g tuorejuustoa
- 2 ½ dl tomusokeria
- ½ tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
- 1 dl kermaviiliä
- 1 ripaus suolaa
- ½ luomusitruuna, hienoksi raastettu kuori
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- 4 kananmunaa
Kuorrutus
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
Ohjeet
Digestivepohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperia halkaisijaltaan 20 cm irtovuoan pohjalle.
Sekoita digestiivikeksit ja sokeri hienoksi tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää voi ja sekoita keskenään. Painele taikina leivinpaperin pohjalle.
Paista uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Sivele vuoan reuna sulatetulla voilla.
Laske uunin lämpötila 100 asteeseen.
Täyttö
Vatkaa Philadelphia-juusto kermaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri, vaniljajauhe, kermaviili, suola sekä sitruunan kuori ja mehu. Älä vatkaa liikaa, sillä haluat välttää ilman pääsyn taikinaan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla sekoittaen, älä sekoita enempää kuin tarvitsee.
Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 3 - 3 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on 73 astetta.
Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 250 asteeseen. Laita kakku uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes se saa kullanruskean värin. Varo polttamasta sitä.
Anna jäähtyä. Kierrä terävällä veitsellä muotin reunaa 5 minuutin kuluttua. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluiten yön yli.
Kuorrutus
Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Levitä kakun päälle. Koristele haluamallasi koristeilla.
Koriste-ehdotuksia
Juustokakku on maagisen herkullinen sellaisenaan, mutta siitä tulee vieläkin parempaa hyvän lisukkeen kanssa. Käytä mitä tahansa sesongin mukaan, ja voit muunnella tätä herkullista kakkua loputtomasti tilaisuuden ja makunystyröiden mukaan.
Tässä ovat ehdotuksemme:
Pääsiäinen: Eksoottiset hedelmät, kuten mango, kiivi, karambola ja passionhedelmä.
Kesä: Tuoreet kauden hedelmät ja marjat
Syksy: Vaniljakaramellisoituja pähkinöitä ja Dulce de Lecheä