Mini-vaniljajuustokakku ilman uunia

Vaniljanmakuinen leivontajuustokakku annoskokoisina. Lisää kauden marjoja, hedelmiä, hunajaa, suklaata, pähkinöitä tai muita suosikkeja, loputtomasti mahdollisuuksia! Käytä mitä tahansa hyytelöimisainetta. 8-10 kpl.

Tekijä Yvonne Landin
9 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Pohja
  • 150 g keksejä, Digestive- tai Marie-keksejä
  • 50 g voita
Juustokakkutäyte
  • ½ tl agar agaria tai liivatejauhetta
  • 1 ½ rkl vettä
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljatahnaa, tai
  • 2 ½ tl vaniljajauhetta
  • 2 dl vispikermaa

Ohjeet

Valmistelu

  1. Sekoita Agar agar ja vesi kupissa ja kuumenna mikroaaltouunissa. Sekoita ja kuumenna, kunnes kaikki jauhe liukenee ja saat geelin. Anna jäähtyä.

  2. Aseta tukevat paperiset tai silikoniset muffinssivuoat tarjottimelle tai muffinssivuokaan.

Pohja

  1. Sulata voi ja sekoita se keksien kanssa tehosekoittimessa.

  2. Levitä ja painele kakkupohjaseos tasaisesti vuokiin. Laita jääkaappiin sillä aikaa, kun teet täytteen.

Täyttö

  1. Laita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa tasaiseksi.

  2. Sekoita puolet kermasta ja agar agar ja sekoita keskenään. Huomaa! Jos joukkoon jää pieniä kokkareita, voit siivilöidä ne pois, kun kaadat sen kulhoon.

  3. Lisää agar agar-seos ja loput kermasta täytteeseen. Vatkaa pienellä nopeudella, kunnes saat kiinteän kerman.

  4. Levitä kerma muotteihin ja tasoita.

  5. Laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljä tuntia.

  6. Irrota jokainen juustokakku varovasti muotista ja tarjoile.