Vaniljajuustokakku
Vaniljajuustokakku tuorejuusto- ja mascarponetäytteellä.
Ainesosat
Pohja
- 75 g tummaa suklaata
- 15 g voita
- 1 rkl siirappia
- 50 g riisipullia
Täyttö
- 500 g tuorejuustoa, luonnollista
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 2 ½ tl Khoisan Gourmet-vaniljajauhetta
- 3 dl kuohukermaa
- Voi muottiin
Päällyste
- Esim. mansikoita, suklaakastiketta, kinuskikastiketta.
Ohjeet
Pohja:
Kiinnitä leivinpelti 20-28 cm:n jousivuoan pohjalle ja voitele reunat voilla.
Hienonna ja sulata suklaa voin ja siirapin kanssa.
Kaada riisipuffinit suureen kulhoon ja kaada päälle suklaa. Sekoita nopeasti, kunnes kaikki on peittynyt.
Painele puffeja muotin pohjalle ja tasoita ne, laita jääkaappiin sillä aikaa, kun teet täytettä.
Täyttö:
Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, tomusokeri ja vanilja tasaiseksi. Älä vatkaa liikaa, sen pitäisi vain sekoittua täysin.
Lisää kerma ja vatkaa matalalla nopeudella, kunnes siitä tulee kiinteä kerma. Vatkaa lyhyin väliajoin, jotta et vahingossa vatkaa liikaa ja saa juoksevaa täytettä.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita se. Laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli, mutta vähintään viisi tuntia.
Kandeeratut pähkinät:
Hienonna ja paahda pähkinät kuivalla pannulla keskilämmöllä. Lisää sokeri ja vesi, sekoita ja anna sokerin sulaa kokonaan. Kaada pähkinät leivinpaperille tarjottimelle ja anna jäähtyä kokonaan.
Päällyste:
Hienonna pähkinät karkeasti ja ripottele juustokakun päälle suklaakastikkeen, kinuskikastikkeen ja tuoreiden vadelmien kanssa. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.
Yksinkertaista ja herkullista!