Ylellinen vaniljajuustokakku browniepohjalla

Aivan ihana vaniljajuustokakku, joka on fantastisen kermainen ja herkullinen maagisella browniepohjalla.

Tekijä Simona Muntean
16 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Browniepohja
  • 140 g voita
  • 125 g Khoisan Gourmet tummaa leivontasuklaata, hienonnettu
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 suurta kananmunaa
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl Khoisan Gourmet Luomukaakaota
  • 2 ½ rkl keitettyä kahvia
  • ¾ dl Khoisan Gourmet karamellisoituja kaakaonaksuja
Juustokakkutäyte
  • 2 dl kermavaahtoa
  • 500 g tuorejuustoa, maustamaton
  • ½ tl Khoisan Gourmet Bourbon-Vaniljajauhe
  • 150 g Khoisan Gourmet valkoista leivontasuklaata, sulatettuna
  • 3 rkl voita sulatettuna
  • ¾ dl Khoisan Gourmet Karamelli & Merisuola rouhetta
Koristele
  • 2 dl kermavaahtoa
  • Khoisan Gourmet Caramel & Seasalt rouhetta

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen, ylä- ja alalämmöllä. Vuoraa 22cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Aseta sivuun.

  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää sokeri. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Anna jäähtyä muutama minuutti.

  3. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, kaada kahvi taikinan joukkoon ja sekoita taikina kokkareettomaksi. Kaada vuokaan.

  4. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Pohja on valmis, jos se tuntuu keskeltä hieman pehmeältä. Anna pohjan jäähtyä kokonaan vuoassa sillä aikaa, kun valmistat juustokakkutäytteen.

  5. Vatkaa kerma pehmeiksi huipuiksi. Aseta sivuun. Vatkaa tuorejuusto ja vanilja tasaiseksi. Sekoita sulatettu suklaa ja voi keskenään, lisää se sitten tuorejuustoon ja sekoita nopeasti. Taittele kermavaahto ja rouhe tuorejuuston joukkoon.

  6. Kun pohja on jäähtynyt kokonaan, kokoa juustokakku. Kaada juustokakku browniepohjan päälle ja painele kevyesti ruokalusikan kääntöpuolella tasoittaaksesi pinnan. Kääri ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön yli.

  7. Irrota vuoka ja aseta juustokakku tarjoiluvadille. Koristelua varten vatkaa kerma keskikovaksi.

  8. Lisää päälle kermavaahtoa ja koristele rouheella.