Laskiaispullat vaniljakreemillä

Reseptit laskiaispullille kahdella eri vaniljakreemillä: vaniljakermalla tai klassisella vaniljakreemillä mantelimassan kanssa. Sama pohja, kaksi herkullista vaihtoehtoa aidon vaniljan ystäville!

Tekijä Systrarna Eisenman
12
18 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Esitaikina
  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl jauhettuja kardemumman siemeniä
Vaihe 2
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja (noin)
  • 1 pieni muna
  • ½ tl suolaa
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
Täyttö 1
  • 1 erä vaniljakreemiä, jossa aitoa vaniljaa
  • Mantelimassaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • Pullien sisus
  • ¾ dl maitoa (noin)
Täyttö 2
  • 1 erä vaniljakermaa
  • Mantelimassaa
  • Pullien sisus
  • ¾ dl maitoa (noin)

Ohjeet

Esitaikina

  1. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito haaleaksi, noin 37 asteiseksi. Lisää maito ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää jauhot ja kardemumma ja vaivaa yleiskoneella muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Anna levätä peitettynä 30 minuuttia.

Vaihe 2

  1. Lisää loput ainekset ja vaivaa yleiskoneella tai käsin noin 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista. Anna levätä peitettynä 30 minuuttia.

  2. Aseta taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile se tasaisiksi palloiksi. Aseta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja anna kohota peittämättöminä (mieluiten kostealla leivinpaperilla) 1 - 1 1/2 tuntia tai kunnes pullat ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  4. Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Peitä foliolla, jos ne alkavat saada liikaa väriä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Täyttö 1

Klikkaa tästä nähdäksesi reseptin aitoon vaniljakreemiin!

  1. Leikkaa jokaisesta sämpylästä pieni kansi pois. Kaavi osa muruista pois ja sekoita ne maidon ja mantelimassan kanssa.

  2. Levitä täyte onttoihin sämpylöihin ja pursota tai purista päälle vaniljakreemiä.

  3. Vatkaa kerma ja levitä se laskiaispullien päälle.

  4. Aseta kansi takaisin ja ripottele päälle tomusokeria.

Täyttö 2

Klikkaa tästä nähdäksesi reseptin raakasekoitetulle vaniljakreemille!

  1. Noudata täyttämisen 1 vaihetta 1

  2. Levitä mantelimassaa onttoihin sämpylöihin.

  3. Levitä päälle vaniljakermaa.

  4. Aseta kansi takaisin ja ripottele päälle tomusokeria.