Sahramipullat vaniljalla
Pehmeät ja mehevät sahramipullat, jotka on täytetty ihanalla vaniljakreemillä. Paistamisen jälkeen ne kastetaan sulaan voihin ja vaniljalla maustettuun sokeriin.
Ainesosat
Sahramipullat
- 50 g hiivaa (huoneenlämpöistä)
- 5 dl maitoa
- 1 g sahramia
- 200 g voita (pehmeää ja huoneenlämpöistä)
- 1 ¾ dl hienosokeria
- 16 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
Vaniljatäyte
- 250 g voita
- 3 dl hienosokeria
- 1 tl Vaniljajauhetta
Koristelu
- 150 g voita
- 2 dl hienosokeria
- Vaniljajauhetta
Ohjeet
Vaniljatäyte
Sekoita vaniljakreemin ainekset yhteen ja laita sivuun odottamaan.
Vehnätaikina
Murenna taikinan hiiva kulhoon, mieluiten yleiskoneen kulhoon, ja lisää maito. Sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sitten sahrami, paloiteltu voi, sokeri ja puolet jauhoista.
Vaivaa taikina tahmeaksi massaksi ja lisää sen jälkeen suola sekä tarvittaessa lisää jauhoja. Taikinan tulisi olla tahmeaa mutta käsiteltävissä.
Vaivaa taikinaa kunnolla vähintään 10 minuuttia koneella ja muutama minuutti käsin. Anna taikinan kohota noin 1 tunti tai kunnes se on kaksinkertainen kooltaan.
Kaada taikina jauhotetulle työalustalle ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi, 60 × 30 cm. Levitä täyte tasaisesti koko taikinan päälle ja taita se sitten puoliksi. Kauli kevyesti, jotta saat tasaisen suorakaiteen ilman ilmakuplia.
Leikkaa taikinasta 1 cm paksuja suikaleita lyhyttä sivua pitkin ja kierrä niistä pullia. Aseta pullat väljästi leivinpaperilla vuoratuille pelleille, peitä leivinliinalla ja anna kohota 1 tunti. Pullat ovat valmiiksi kohonneet, kun taikina ”pomppaa takaisin” kevyesti painaessasi sitä sormella.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ylä- ja alalämmöllä.
Vatkaa kananmunaa kevyesti voitelua varten ja voitele pullat. Paista pullia uunin keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.
Koristelu
Sulata voi. Sekoita hienosokeri ja vaniljajauhe kulhossa. Kasta tai sivele pullat sulassa voissa ja dippaa ne sitten vaniljasokeriseokseen. Nauti!