Sahramikakku ja vaniljatousscale

Kostea sahramikakku, jonka päällä on vaniljalla maustettu tosca. Valitse toscan joukkoon lempipähkinöitäsi, siemeniä tai jyviä. Me olemme laittaneet mantelilastuja, kookoslastuja ja kurpitsansiemeniä.

Tekijä Yvonne Landin
15 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Kakku
  • ½ g sahramia
  • 100 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 ½ dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
Tosca
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
  • 2 rkl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 100 g siemeniä, pähkinöitä tai jyviä valintasi mukaan

Ohjeet

Kakku

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 1½ litran vuoka leivinpaperilla.

  2. Murskaa sahrami pienen määrän kanssa sokeria. Sulata sitten voi ja sekoita se maidon ja sahramin kanssa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää voiseos ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja. Lisää taikinaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina muottiin ja tasoita. Paista kakkua uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Voit halutessasi testata kypsyyden työntämällä puutikun kakun keskelle, jos siihen ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Tosca

  1. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri, maito, jauhot, vanilja ja suola. Hauduta sekoittaen, kunnes se on hieman paksuuntunut.
    Lisää haluamasi siemenet tai jyvät, jos valitset isoja pähkinöitä, voit pilkkoa ne ensin karkeasti.

  2. Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen ja siirrä ritilä ylemmäs. Levitä tosca varovasti kakun päälle ja tasoita se.

  3. Paista kakkua noin 5-10 minuuttia tai kunnes tosca on saanut väriä. Anna jäähtyä kokonaan ennen kakun irrottamista vuoasta.

Vinkki

Valitse suosikkipähkinät, -siemenet tai -jyvät toscaan, me valitsimme mantelilastuja, kookoslastuja ja kurpitsansiemeniä.
Jos haluat maksimoida sahramin maun kakussa, käytä 1 g sahramia, muuten ½ grammaa riittää.