Pehmeä mantelipiparkakku vaniljakuorrutteella

Mehevä ja helposti leivottava, kostea manteli- ja piparkakkukakku, jossa on paljon mausteita. Tämä on gluteeniton. Resepti on tarkoitettu 8-12 palalle.

60 min
17 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Kakku
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl mantelijauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl kanelia
  • 1 ½ tl inkivääriä, jauhettu
  • 1 ½ tl kardemummaa, jauhettu
  • 1 tl neilikkaa, jauhettu
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 tl suolaa
Vaniljakuorrutus
  • 50 g voita
  • 200 g tuorejuustoa, neutraali
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • Mahdollisesti puolukoita

Ohjeet

Kakku

  1. Aseta uuni 175 asteeseen ja laita leivinpelti uunin keskelle. Vuoraa 20-24 cm:n jousivuoka leivinpaperilla pohjasta ja reunojen sisäpuolelta.

  2. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Aja voi kulhoon ja vatkaa yhdessä sokerin kanssa kermaiseksi. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita mantelijauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaikki mausteet. Lisää ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina muottiin ja tasoita.

  4. Paista 20 minuuttia. Siirrä vuokaa, jossa kakku on, astetta alemmas ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes testeri on kuiva.

  5. Poista kakku. Paina lusikan kääntöpuolella varovasti reunoja, jotta kakku tasoittuu. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

  1. Kuorruta kakku. Raasta voi ja vatkaa valkoiseksi, tämä kestää pari minuuttia.

  2. Lisää tomusokeri, tuorejuusto ja vanilja ja vatkaa niin vähän kuin on tarpeen, jotta kuorrute on tasaista.

Kokoonpano

  1. Aseta kakku lautaselle ja pursota tai levitä kuorrute kakun päälle. Koristele puolukoilla.