Piparkakkuruutu vaniljatäytteellä

Joulun herkullisin kakku yhdistää vaniljan, kardemummapohjan ja piparkakkumuruset, jotka tuovat ihanaa tuoksua ja makua. Kakku maistuu erityisen hyvältä kylmänä, joten säilytä se mielellään jääkaapissa.

Tekijä Konditorliza
20 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Piparkakkumuruset
  • 120 g vehnäjauho (2 dl)
  • 100 g voita
  • 100 g hienosokeria (1.1 dl)
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
Kardemummapohja
  • 250 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 70 g hienosokeria (0,78 dl)
  • 70 g fariinisokeria (noin 0,93 dl)
  • 240 g vehnäjauhoja (4 dl)
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
Vaniljatäyte
  • 100 g kananmunaa (2 kpl)
  • 180 g hienosokeria (2 dl)
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 150 g rahkaa
  • 250 g crème fraîchea

Ohjeet

Piparkakkumuruset

  1. Sekoita kaikki piparkakkumurusten ainekset käsin tai leivontakoneessa. Laita sivuun odottamaan.

Kardemummapohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi, hienosokeri ja fariinisokeri yhteen.

  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen.

  4. Painele taikina vuokaan, minä käytin uunivuokaa, jonka koko on 27 x 21 cm.

Vaniljatäyte

  1. Vatkaa yhteen kananmuna, hienosokeri ja vaniljajauhe.

  2. Kääntele joukkoon rahka ja crème fraîche. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se vuoassa olevan taikinan päälle. Ripottele päälle piparkakkumuruset.

  3. Paista kakkua 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja tarjoile kevyesti tomusokerilla koristeltuna.