Créme Brûlée Cookies

Tee vaikutus Créme Brûlée Cookies -leivonnaisilla, jotka on täytetty vaniljakreemillä. Voit nauttia sellaisenaan tai viimeistellä ne lisävaniljakreemillä ja ruokosokerilla liekittämällä.

Tekijä Konditorliza
10
17 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Vaniljakreemi
  • 200 g kuohukermaa (2 dl)
  • 200 g maitoa (2 dl)
  • 50 g hienosokeria (4 rkl)
  • 1 tl Vaniljajauhetta
  • 60 g kananmunankeltuaista (4 kpl)
  • 30 g maissitärkkelystä (3,5 rkl)
  • 40 g hienosokeria (3 rkl)
  • 40 g voita
Kakkutaikina
  • 200 g voita
  • 135 g hienosokeria (1.5 dl)
  • 90 g fariinisokeria (1.2 dl)
  • 250 g vehnäjauhoja (4.17 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g kananmunaa (1 kpl muna)
  • 50 g valkosuklaata (mielellään nappeina tai hienoksi hakattuna)
  • ½ tl Vaniljajauhetta
  • 3 g suolaa (0.5 tl)

Ohjeet

Vaniljakreemi

  1. Kuumenna kuohukerma, maito, hienosokeri ja vaniljajauhe kattilassa kiehumispisteeseen.

  2. Kulhossa sekoita yhteen kananmunankeltuainen, maissitärkkelys ja hienosokeri.

  3. Kun kermaseos kiehuu, kaada siitä 1/3 muna-seoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada sitten kaikki takaisin kattilaan ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi sakenee.

  4. Ota pois lämmöltä ja sekoita joukkoon voi.

  5. Kaada puolet vaniljakreemistä pieniin silikonisiin kupolimuotteihin (noin 10 kpl) tai annostele vaniljakreemi leivinpaperille lusikan avulla. Laita pakastimeen.

  6. Peitä loppu vaniljakreemi kelmulla ja laita jääkaappiin.

Cookies

  1. Sekoita voi, hienosokeri ja fariinisokeri yhteen.

  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muna ja sekoita.

  3. Kääntele taikinaan valkosuklaahiput, vaniljajauhe ja suola.

  4. Punnitse taikinasta 75 g paloja, joista tulee noin 10 keksiä.

  5. Ota vaniljakreemi esiin ja paina jäädytetty vaniljakreemikupoli keksitaikinaan. Peitä koko kreemi taikinalla ja pyöritä taikina palloksi. Toista kaikille kekseille. Anna keksien levätä jääkaapissa 30 minuuttia ennen paistamista.

  6. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja paista keksejä noin 15 minuuttia. Ota pelti uunista ja käytä pyöreää muottia muotoillaksesi keksit tarvittaessa pyöreiksi. Anna jäähtyä.v

  7. Levitä ohut kerros vaniljakreemiä keksien päälle ja ripottele tasainen kerros ruokosokeria päälle. Liekitä kaasupolttimella ja tarjoile heti. Voit myös käyttää pelkästään ruokosokeria liekittämiseen tai nauttia keksit vastapaistettuina sellaisenaan.