Vaniljakolot
Vaniljakolot täytettynä vaniljakreemillä, koristeltuna valkosuklaalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.
Ainesosat
Vaniljakreemi
- 100 g kuohukerma (1 dl)
- 100 g maito (1 dl)
- 25 g hienosokeri ( 2 rkl)
- 0.30 tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
- 30 g munankeltuaista (2 st)
- 15 g maissitärkkelys (5.5 tl)
- 20 g voita
Kakkutaikina
- 225 g voita
- 330 g vehnäjauho (5.5 dl)
- 90 g hienosokeri (1 dl)
- 5 g leivinjauhe (1 tl)
- 50 g muna (1 kpl)
- 1 tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
Ohjeet
Vaniljakreemi
Kuumenna kattilassa kuohukerma, maito, hienosokeri ja vaniljajauhe kiehumispisteeseen.
Kulhossa sekoita keskenään kananmunankeltuainen, maissitärkkelys ja hienosokeri.
Kun kermaseos kiehuu, kaada siitä 1/3 muna-seoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada sitten kaikki takaisin kattilaan ja jatka vatkaamista, kunnes kreemi sakenee.
Ota pois lämmöltä ja sekoita joukkoon voi. Peitä kreemin pinta kelmulla ja laita vaniljakreemi jääkaappiin.
Kakkutaikina
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Ota taikina jääkaapista ja jaa se 20 pienempään osaan. Pyöritä palat palloiksi ja aseta ne pellille.
Tee pieni kuoppa keksin keskelle ja täytä se vaniljakreemillä.
Paista keksejä 15–20 minuuttia.
Koristele vaniljakolot valkosuklaalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.