Lakritsipikkuleivät vadelmalla

Pikkuleivät maustettuina Khoisan Gourmetin lakritsijauheella ja pakastekuivatuilla vadelmilla.

Tekijä Konditorliza
10 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 200 g voita
  • 65 g hienosokeria (0,7 dl)
  • 65 g tummaa muscovadosokeria (0,9 dl)
  • 50 g tummaa siirappia (2,5 rkl)
  • 250 g vehnäjauhoja (4 dl)
  • 5 g leivinjauhetta (1 tl)
  • 5 g lakritsijauhetta (1 tl)
  • ½ tl Vaniljajauhetta
  • Pakastekuivatut vadelmat
  • Hienosokeria

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Sekoita voi yhdessä hienosokerin, muscovadosokerin ja tumman siirapin kanssa.

  3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita, kunnes taikina on juuri ja juuri yhtenäinen.

  4. Jaa taikina neljään osaan ja rullaa osat pitkulaisiksi tangoiksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

  5. Paista tangot 10–12 minuuttia.

  6. Ota pelti uunista ja ripottele heti päälle seos, jossa on yhtä paljon hienosokeria ja murskattuja pakastekuivattuja vadelmia. Leikkaa tangot haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä.