Lakritsipikkuleivät
Herkulliset pikkuleivät, maustettuna Khoisan Gourmetin lakritsijauheella.
10 ainesosat
Ainesosat
- 200 g voita
- 65 g hienosokeria (0,7 dl)
- 65 g tummaa muscovadosokeria (0,9 dl)
- 50 g tummaa siirappia (2,5 rkl)
- 250 g vehnäjauhoja (4 dl)
- 5 g leivinjauhetta (1 tl)
- 1 tl lakritsijauhetta
- ½ tl Vaniljajauhetta
- Ruokosokeri
- Lakritsijauhetta
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita voi, hienosokeri, muscovadosokeri ja tumma siirappi yhteen.
Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää ne voi-sokeriseokseen. Sekoita, kunnes taikina on juuri ja juuri sekoittunut.
Jaa taikina neljään osaan ja rullaa osat pitkulaisiksi tangoiksi kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Ripottele tangolle seos, jossa on ruokosokeria ja lakritsijauhetta, ja paista sitten kakkuja 10–12 minuuttia.
Ota pelti uunista ja leikkaa tangot haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä.