Vadelma- ja lakritsifudge

Ihanat fudgepalat vadelman ja lakritsin maulla.

Tekijä Konditorliza
14 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Lakritsifudge
  • 200 g maitosuklaata
  • 40 g voita
  • 400 g kuohukermaa (4 dl)
  • 70 g hienosokeria (1 dl)
  • 90 g tummaa muscovadosokeria (1,2 dl)
  • 90 g glukoosisiirappia (4 rkl)
  • 1 ½ rkl lakritsijauhetta
  • Ripaus suolaa
Vadelmafudge
  • 100 g pakastevadelmia
  • 1 purkki Dulce de lecheä (397 g)
  • 400 g valkosuklaata
  • 15 g voita
  • ½ tl Vaniljajauhetta
  • Pakastekuivattuja vadelmia

Ohjeet

Lakritsifudge

  1. Sulata maitosuklaa. Sekoita joukkoon voi.

  2. Kuumenna kuohukerma, hienosokeri, tumma muscovadosokeri ja glukoosisiirappi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä, kunnes lämpötila on noin 112–115 astetta.

  3. Ota kattila pois lämmöltä ja lisää sulatettu suklaa, lakritsijauhe ja ripaus suolaa. Kaada seos vuokaan (18 x 22 cm) ja anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Vadelmafudge

  1. Sulata vadelmat matalalla lämmöllä kattilassa ja soseuta ne pyreeksi.

  2. Lämmitä kondensoitu maito ja valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa.

  3. Lisää vadelmapyree ja vaniljajauhe. Sekoita hyvin.

  4. Kaada vadelmafudge lakritsifudgen päälle vuokaan. Koristele hieman pakastekuivatuilla vadelmilla ja anna jähmettyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa vähintään kolme tuntia.