Siemennäkkileipä lakritsilla

Kotitekoinen siemennäkkileipä, joka on viimeistelty Khoisan Gourmetin lakritsijauheella.

Tekijä Konditorliza
12 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • Yksi pelti
  • 75 g maissijauhoja (1,25 dl)
  • 35 g pellavansiemeniä (0,5 dl)
  • 35 g auringonkukansiemeniä (0,5 dl)
  • 15 g mustia seesaminsiemeniä (1,5 rkl)
  • 15 g valkoisia seesaminsiemeniä (1,5 rkl)
  • 30 g kurpitsansiemeniä (0,5 dl)
  • ½ tl lakritsijauhetta
  • ½ tl huhmareessa murskattuja fenkolinsiemeniä
  • 50 g oliiviöljyä (0,5 dl)
  • 125 g vettä (1,25 dl)
  • Sormisuolaa ja lakritsijauhetta

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 150°C:seen.

  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi.

  3. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa yhdessä oliiviöljyn ja kiehuvan veden kanssa.

  4. Anna seistä noin 10 minuuttia.

  5. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja tasoita taikina pellille käsin.

  6. Ripottele hieman sormisuolaa ja lakritsijauhetta taikinan päälle.

  7. Paista siemennäkkileipää uunissa noin 40 minuuttia.