Lakritsijäätelö lakritsikastikkeella ja lakritsilla karamellisoiduilla popcorneilla

Ihanan herkullinen lakritsijäätelö, joka on nopea ja helppo valmistaa. Voit vaihdella lisukkeita, kuten vadelmia, marenkeja tai lakritsirouhetta, tai nauttia jäätelöä sellaisenaan.

Tekijä Elisabeth Johansson
15 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Lakritsikastike
  • 65 g hienosokeria
  • 150 g kuohukermaa
  • 10 g Khoisan Gourmet lakritsijauhetta
  • 210 g vaaleaa siirappia
  • 3 g sormisuolaa
Lakritsilla karamellisoidut popcornit
  • 125 g hienosokeria
  • 20 g vettä
  • 2 rkl glukoosia
  • 100 g voita
  • 20 g Khoisan Gourmet lakritsijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl popcorneja
Lakritsijäätelö
  • 5 dl kuohukermaa
  • 400 g (1 purkki) dulce de lecheä
  • 2 rkl Khoisan Gourmet lakritsijauhetta

Ohjeet

Lakritsikastike

  • Keitä sokeri vaaleaksi karamelliksi.

  • Kaada joukkoon kerma, lakritsijauhe ja siirappi.

  • Vatkaa pohjaa myöten, kunnes lakritsijauhe ja sokeri ovat sulaneet.

  • Keitä sitten kiehuvaksi ja hauduta 110–112 asteeseen. Tämä kestää noin 3 minuuttia.

  • Lisää suola.

Lakritsilla karamellisoidut popcornit

  • Aseta leivinpaperi pellille.

  • Sulata sokeri, vesi ja glukoosi vaaleaksi karamelliksi suuressa kattilassa.

  • Lisää voi, lakritsijauhe ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja voi ovat sekoittuneet yhteen.

  • Tämä kestää muutaman minuutin. Kääntele popcornit joukkoon.

  • Kaada popcornit pellille ja erota ne toisistaan haarukalla.

Lakritsijäätelö

  • Vuoraa litran vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla.

  • Vatkaa kerma ja lakritsijauhe kuohkeaksi.

  • Kääntele joukkoon dulce de leche ja vatkaa se kerman kanssa tasaiseksi.

  • Kerrosta lakritsijäätelö ja puolet lakritsikastikkeesta vuokaan, ripotellen kastiketta kerrosten väliin.

  • Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

  • Leikkaa jäätelö viipaleiksi tai pyöritä palloiksi.

Ripottele loppu lakritsikastike jäätelön päälle ja lisää karamellisoidut popcornit.
Vinkki! Laita lasit tai lautaset pakastimeen vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.