Vaniljakakku vaniljakuorrutteella
Vaniljakakku vaniljakuorrutteella - erittäin mehukas vanilja-kakkupohja, jossa on runsaasti vaniljakuorrutetta, jota on helppo varioida erilaisilla täytteillä sesongin, teeman tai juhlapäivän mukaan. 8-12 palaa.
Ainesosat
Kakkupohja
- 150 g voita
- 1 ½ dl maitoa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta, tai
- 1 ½ tl vaniljatahnaa
- 1 tl suolaa
Vaniljakuorrutus
- 400 g tuorejuustoa
- 2 ½ dl tomusokeria
- 1 ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
- 4 dl kermaa
Ohjeet
Kakkupohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja aseta ritilä uunin alaosaan.
Vuoraa 20 cm:n itropohjavuoka leivinpaperilla pohjasta ja sisäreunoista.
Sulata voi ja sekoita joukkoon maito ja vaniljajauhe tai vaniljatahna.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää voiseos.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan vatkaten tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita kopauttamalla vuokaa pöytään ilmakuplien poistamiseksi.
Paista noin 40 minuuttia tai kunnes testitikku on kuiva.
Löysää reunat ja käännä kakku ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan vuoan alla.
Vaniljakuorrutus
Sekoita tomusokeri ja vanilja. Vatkaa yhteen tuorejuuston kanssa.
Lisää kerma ja vatkaa, kunnes se alkaa hieman sakeutua. Vähennä nopeutta ja jatka vatkaamista alhaisella nopeudella, kunnes saat levittyvää kermaa. Vatkaa lyhyissä pätkissä, jotta et vahingossa vatkaa liikaa, jolloin kermasta tulee juoksevaa.
Kokoaminen
Aseta yksi pohja tarjottimelle ja levitä 1/3 kuorrutteesta, aseta seuraava pohja päälle ja toista. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja ympärille.
Tarjoile sellaisenaan tai lisää marjoja, pähkinöitä, suklaata, hedelmiä tai muiden täytteiden kanssa.