Vaniljakaramellit
Mikä voisi olla parempaa kuin klassinen karamelli, jossa on aitoa vaniljaa tuomassa lisämakua? Saat yksinkertaisen wow-efektin pyörittämällä karamellia ennen sen käärimistä paperiin.
30
8 ainesosat
Ainesosat
- 100 g voita
- 3 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
- ½ dl glukoosia
- ½ tl etikkaa (12 %)
- Ripaus suolaa
Ohjeet
Voitele pieni, noin 15 x 10 cm:n kokoinen vuoka (tai pitkulainen leivontamuotti).
Sulata voi kattilassa. Sekoita muut ainekset joukkoon.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki sokeri on liuennut. Poista pannun reunoille jäänyt sokeri märällä sudilla. Nosta lämpöä hieman ja kuumenna, kunnes lämpötila on 129 astetta.
Kaada seos muottiin. Anna jäähtyä ja jähmettyä.
Leikkaa sitten pitkulaisiksi paloiksi voidellulla veitsellä. Kierrä jokaista palaa ja kääri leivinpaperiin.