Vaniljaunelmat

Resepti klassisille, rapeille vaniljaunelmille, jotka sulavat suussa ja joissa on aito vaniljan maku. Tämä voisi olla keksien ykkönen! 24 palaa.

Tekijä Yvonne Landin
6 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
  • ½ tl hirvensarvisuolaa

Ohjeet

  1. Ota voi pehmenemään.

  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

  3. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi, tähän menee muutama minuutti.

  4. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten.

  5. Sekoita jauhot, vaniljajauhe ja hirvensarvisuola ja lisää taikinaan samalla sekoittaen, kunnes kaikki on sekaisin.

  6. Muotoile taikinasta noin 1 rkl:n kokoisia palloja ja levitä ne harvaan leivinpaperille.

  7. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes halkeilevat ja alkavat saada väriä. Älä avaa uunia paistamisen aikana.

  8. Anna jäähtyä kokonaan tarjottimella.