Vaniljamuffinssit
Vaniljakakut, joissa on aitoa vaniljaa, ovat aina hyvä vaihtoehto kahvihetkelle. Tämä resepti toimii hyvin myös kakkupohjana ja sokerikakkuna.
12
9 ainesosat
Ainesosat
- 150 g voita
- 1 ½ dl maitoa
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta, tai
- 1 ½ tl vaniljatahnaa
- 1 tl suolaa
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja aseta ritilä uunin alaosaan.
Aseta kaksitoista muffinivuokaa muffinivuokaan.
Sulata voi ja sekoita joukkoon maito ja vanilja.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää voiseos.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan vatkaten tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin niin, että se täyttyy noin 2/3.
Paista 10 minuuttia.
Siirrä vuoka varovasti uunin yläosaan ja paista vielä 5-10 minuuttia tai kunnes testitikku on kuiva.
Anna jäähtyä muotissa kokonaan.