Vaniljakoristeinen pesusienikakku

Mikä on parempaa kuin pesusienikakku? Sienikakku, jossa on karamellitäyte ja vaniljakuorrutus, tietenkin. Resepti on tarkoitettu 8-12 palalle

Tekijä Yvonne Landin
14 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Mutakakku
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl jauhoja
  • 1 dl kaakaota
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 munaa
Kokaiinin täyttö
  • ¾ dl dulce de lecheä
  • ½ dl tomusokeria
Päällyste
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
  • Tuoreita vadelmia
  • Pakastekuivattuja vadelmia

Ohjeet

Mutakakku:

  1. Aseta uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa 20 cm:n jousivuoka leivinpaperilla pohjasta ja sisäreunoista.

  3. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, anna jäähtyä hieman.

  4. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, vaniljajauhe ja suola, lisää ja vatkaa yhteen.

  5. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi.

  6. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti.

  7. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, reunojen pitäisi olla hieman kohonneet ja värjäytyneet, kun taas keskustan pitäisi olla hieman löysä.

  8. Ota kakku ulos ja anna jäähtyä, sillä kakun keskiosa painuu hieman.

Kokaiinin täyttö:

  1. Vatkaa dulce de leche ja tomusokeri keskenään.

  2. Kaada kinuskikermavaahto kakun keskelle ja levitä se hieman, mutta ei yli reunojen.

Päällyste:

  1. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljajauhe.

  2. Lisää kerma ja vatkaa kiinteäksi kermaksi.

  3. Sipaise tai levitä kuorrute kakun päälle ja lisää päälle tuoreita vadelmia ja murskattuja pakastekuivattuja vadelmia.

Yksinkertaista ja herkullista!