Vaniljakermalla täytetty toscakakku
Herkullinen vanilja- ja mantelikakku, jossa on pehmeä, pureskeltava mantelitosca, ja joka on täytetty kuohkealla vaniljakermalla. Jos haluat jättää mantelijauhot pois, voit korvata ne ½ dl:lla vehnäjauhoja. 8-12 viipaletta.
Ainesosat
Kakku
- 100 g voita
- 1 dl maitoa
- 1 tl Khoisan Gourmet Vaniljatahnaa
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 tl eivinjauhetta
Tosca
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl maitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl Khoisan Gourmet Vaniljatahnaa
- 100 g mantelilastuja
Vaniljakerma
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- 1 tl Khoisan Gourmet Vaniljatahnaa
- 2 rkl tomusokeria
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 dl kermaa
Ohjeet
Kakku
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20-24 cm:n irtopohjavuoan pohja ja sisäreunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja sekoita joukkoon maito ja vaniljatahna.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi. Lisää voiseos.
Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhot ja leivinjauhe. Lisää ja vatkaa tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes testitikku on kuiva.
Tosca
Sulata voi kattilassa ja lisää kaikki ainekset mantelilastuja lukuun ottamatta. Hauduta sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon mantelilastut.
Ota kakku uunista ja nosta lämpötila 200 asteeseen.
Levitä toscaseos varovasti kakun päälle.
Paista noin 10 minuuttia tai kunnes tosca on saanut väriä.
Anna jäähtyä muotissa kokonaan.
Vaniljakerma
Vatkaa munat ja maito yhteen kattilassa. Lisää sokeri, perunajauhot ja vaniljatahna.
Laita keskilämmölle ja hauduta sekoittaen, kunnes kerma on paksuuntunut. Anna jäähtyä kokonaan.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita kerma kylmään vaniljakreemiin ja sekoita hyvin.
Kokoaminen
Jaa kakku kahteen kerrokseen ja levitä vaniljakreemi alimman kerroksen päälle. Aseta toinen pohja päälle ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin.
Leikkaa kakku varovasti keskeltä ulospäin terävällä sahalaitaisella veitsellä.