Vadelmapannacotta kääretorttu

Täydellinen vaihtoehto klassiselle pääsiäiskakulle! Kuohkea kääretorttu, jossa on kirpeä vadelmapannacotta -täyte, sopii täydellisesti pääsiäiseen. Kasvisgeelatiini Agar Agarin avulla pannacotta jähmettyy nopeasti, ja kakku on valmis hetkessä. 12-14 palaa

Tekijä Peter Dahlberg
14 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Kääretorttu
  • 4 luomukananmunaa
  • 2 dl sokeria (200 g)
  • 2 tl Khoisan Gourmetin luomuvaniljauutetta
  • 2 dl perunajauhoja (150 g)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • Yhden pestyn luomusitruunan kuori
  • Tomusokeria
Vadelmapannacotta
  • 250 g pakastettuja vadelmia
  • ½ tl Khoisan Gourmet Luomu Agar Agar
  • 5 dl luomu kuohukermaa (500 g)
  • 1 dl sokeria (100 g)
  • 1 tl luomu vaniljauutetta Khoisan Gourmetilta

Ohjeet

Kääretorttu

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ylä- ja alalämmöllä.

  2. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljauute kuohkeaksi. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos kananmunaseokseen ja taittele varovasti yhteen. Lisää kuuma vesi ja yhden sitruunan raastettu kuori. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.

  3. Paista uunin keskiosassa 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, käännä kääretorttu ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille ja irrota tortun leivinpaperit (VINKKI: sivele leivinpaperit vedellä, jotta ne olisi helpompi irrottaa). Anna jäähtyä kokonaan leivinpaperin alla.

Vadelmapannacotta

  1. Kuumenna vadelmat kattilassa. Soseuta vadelmat soseeksi ja siivilöi siemenet pois.

  2. Kuumenna kerma, johon on lisätty sokeria, vaniljauutetta ja Agar Agaria (jos käytät liivatelehtiä, jätä ne kylmään veteen 5 minuutiksi, purista vesi pois ja lisää lehdet kuumaan kermaan). Anna kiehua 3-4 minuuttia (Agar Agar aktivoituu). Sekoita joukkoon vadelmasose ja kaada kulhoon. Peitä pinta kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

  3. Vatkaa pannacotta 5 minuuttia, kun se on jähmettynyt. Levitä pannacotta käärretorttupohjan päälle. Kääri torttupohja pitkää sivua pitkin. Varmista, että loppureuna on alaspäin. Peitä kakku leivinpaperilla ja jätä se jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Ripottele päälle tomusokeria.