Karhunvatukkapannacotta

Uskomattoman maukas ja yksinkertainen karhunvatukka panna cotta! Se voidaan valmistaa sekä tuoreista että pakastetuista karhunvatukoista. Koristele runsaasti karhunvatukoilla tarjoilun yhteydessä.

Tekijä Peter Dahlberg
7 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Keksipohja
  • 15 digestive-keksiä
  • 100 g kylmää voita
Karhunvatukkapannacotta
  • 250 g pakastettuja karhunvatukoita
  • ½ tl Khoisan Gourmet Luomu Agar Agar
  • 1 tl Khoisan Gourmet vaniljauutetta
  • 5 dl luomu kuohukermaa
  • 1 dl sokeria

Ohjeet

Keksipohja

  1. Sekoita digestive-keksit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää voi ja sekoita.

  2. Painele seos tasaisesti irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Aseta jääkaappiin.

Karhunvatukkapannacotta

  1. Kuumenna karhunvatukat kattilassa. Soseuta karhunvatukat soseeksi ja siivilöi siemenet pois.

  2. Kuumenna karhunvatukkasosetta kerman, sokerin, vaniljauutteen ja Agar Agarin kanssa 5 minuuttia. Sen pitäisi olla lähellä kiehumista.

  3. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat kermaseoksen keksipohjan päälle.

  4. Anna pannacotan jähmettyä jääkaapissa vähintään 1 tunti.