Suklaa-lakritsikakku vadelmamoussella
Vadelma ja lakritsi on yksi parhaista makuyhdistelmistä ikinä! Rakastamme sitä, kun vadelman hapokkuus ja lakritsin suolaisuus yhdistyvät. Tässä reseptissä olemme maustaneet kakkupohjan luomukaakaojauheella ja kakkupohjan sekä voikreemin lakritsijauheella. 1 kakku 12-14 palaa.
Ainesosat
Suklaa-lakritsipohja
- 3 ¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- ½ rkl ruokasoodaa
- 1 ½ dl Khoisan Gourmetin luomukaakaota
- 3 rkl Khoisan Gourmetin luomu lakritsijauhetta
- 3 ¼ dl sokeria
- 1 iso ripaus suolahiutaleita
- 2 luomukananmunaa
- 1 tl luomu vaniljauutetta Khoisan Gourmetilta
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 1 ½ dl kiehuvaa vettä
Vadelmamousse
- 250 g sulatettuja pakastevadelmaa
- ¾ dl sokeria
- ½ tl Khoisan Gourmetin luomuvaniljajauhetta
- ¾ tl Agar Agar -jauhetta Khoisan Gourmetilta
- 2 ½ dl luomu kuohukermaa
- 1 pussi turkinpippureita
Marenkivoikreemi
- 5 luomumunan valkuaista
- 3 dl sokeria
- 300 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl luomu vaniljauutetta Khoisan Gourmetilta
- 2 rkl maitoa
- 2 tl luomu lakritsijauhetta Khoisan Gourmetilta
- Vaaleanpunainen pastaväri
- Tuoreita vadelmia ja turkinpippureita koristeeksi
Ohjeet
Suklaa-lakritsipohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen ylä- ja alalämmöllä.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaakao, lakritsijauhe, sokeri ja suola suuressa kulhossa.
Vatkaa munat, vaniljauute, ruokaöljy, kermaviili ja lämmin vesi tasaiseksi.
Vuoraa kahden halkaisijaltaan 18 cm vuoan pohjat ja täytä vuoat tasaisesti taikinalla.
Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla, kakku ei saa olla tahmea mutta ei myöskään kuiva.
Anna jäähtyä ritilän päällä. Peitä liinalla. Jaa pohjat kahteen osaan (yhteensä 4 pohjaa).
Vadelmamousse
Kuumenna vadelmat sokerin ja vaniljajauheen kanssa. Soseuta tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Siivilöi hienosilmäisen siivilän läpi, jotta siemenet jäävät pois. Kiehauta uudelleen agar agar -jauheen kanssa. Keitä sekoittaen noin 3-5 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää kerrallaan vähän kermaa vadelmasoseen joukkoon. Sekoita vadelmasose lopun kerman joukkoon.
Kasaa suklaapohjat, vadelmamousse ja rouhitut turkinpippurit kerroksittain samaan vuokaan, jossa paistoit pohjat. Viimeistele neljäs kerros pelkällä pohjalla ja kääri kelmuun. Laita kakku pakastimeen ja anna sen jähmettyä yön yli.
Marenkivoikreemi
Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri teräskulhossa vesihauteessa (kiehuvan veden päällä). Vatkaa, kunnes sokeri liukenee munanvalkuaisen joukkoon, kun seos on noin 50-asteista.
Vatkaa marenkia monitoimikoneessa kylmänä (noin 5-10 minuuttia).
Lisää voi erissä ja vatkaa vielä 3 minuuttia, kunnes kerma on tasaista. Lisää vaniljauute, maito, lakritsijauhe ja pastaväri. Vähennä nopeutta, jotta ilmakuplat poistuvat.
Ota kakku pakastimesta ja poista muovikelmu. Peitä kakku ohuella kerroksella marenkivoikreemiä - tee "murukerros". Ota haluamasi tylla ja täytä pursotinpussi marenkivoikreemillä ja pursota kakun päälle haluamasi koristeet - minä tein yläosat eclair-kärjellä.
Lisää kakun päälle tuoreita vadelmia ja rouhittuja turkinpippureita.