Suklaakeksit - munaton

Munatomat Suklaakeksit ovat klassisia amerikkalaisia keksejä, joista emme voi saada tarpeeksemme!. Täydellinen niille, jotka eivät voi tai halua syödä kananmunia. Reseptistä voi tehdä myös vegaanisen, jos korvaa voin maidottomalla margariinilla.

Tekijä Peter Dahlberg
20
11 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 125 g voita
  • 2 ½ dl fariinisokeria (200 g)
  • 1 dl sokeria (100 g)
  • 1 rkl Khoisan Gourmet luomu kananmunankorviketta
  • 30 ml vettä
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 tl Khoisan Gourmet luomu vaniljauutetta
  • 5 dl vehnäjauhoja (300 g)
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • 1 iso ripaus suolahiutaleita
  • 100 g Khoisan Gourmet tummaa leivontasuklaata

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ylä- ja alalämmöllä.

  2. Leikkaa voi kuutioiksi ja kuumenna 30 sekuntia mikroaaltouunissa täydellä teholla, jotta se sulaa puoliksi. Lisää faariinisokeri ja sokeri ja sekoita.

  3. Sekoita munankorvike ja vesi kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää vaalea siirappi, vaniljauute ja kananmunankorvike taikinaan ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista.

  4. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan. Pilko tumma suklaa paloiksi ja lisää varovasti taikinaan (säästä osa koristeeksi).

  5. Muotoile taikinasta 20 samankokoista palloa ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Litistä palloja hieman ja painele niihin muutama suklaahippu.

  6. Paista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä 30 minuuttia.


Vinkki! Tee tuplamäärä taikinaa ja pakasta puolet rullina, niin voit vain ottaa ne esiin, viipaloida ja leipoa, kun makeanhimo hiipii päälle.