Mehevä suklaakakku

Upean kostea suklaakakku kermaisella suklaakuorrutteella. Kakussa on ihanan täyteläinen suklaan maku, joten jos pidät suklaasta, tulet rakastamaan tätä kakkua!

Tekijä Peter Dahlberg
16 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Kostea suklaapohja
  • 3 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl Khoisan Gourmetin leivinjauhetta
  • ½ rkl ruokasoodaa
  • 1 ½ dl Khoisan Gourmetin kaakaota
  • 3 ¼ dl sokeria
  • 1 iso ripaus suolahiutaleita
  • 2 luomukananmunaa
  • 1 tl Khoisan Gourmet vaniljauutetta
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 1 ½ dl kiehuvaa vettä
Kermainen suklaakuorrute
  • 50 g pehmeää voita
  • 150 g tuorejuustoa
  • ½ dl Khoisan Gourmetin kaakaota
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ tl suolahiutaleita

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen ylä- ja alalämmöllä.

Suklaapohja

  1. Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaakao, sokeri ja suolahiutaleet.

  2. Vatkaa munat, vaniljauute, ruokaöljy, kermaviili ja lämmin vesi tasaiseksi.

  3. Vuoraa kahden halkaisijaltaan 18 cm vuoan pohjat ja täytä vuoat tasaisesti taikinalla.

  4. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla, kakku ei saa olla tahmea mutta ei myöskään kuiva.

  5. Anna jäähtyä ritilällä. Käännä vuoat ylösalaisin 5 minuutin kuluttua.

Suklaakuorrute

  1. Vatkaa voi ja tuorejuusto kermaiseksi.

  2. Lisää kaakao, tomusokeri ja suolahiutaleet. Vatkaa, kunnes kuorrute on tasaista, ei liian kauan.

  3. Levitä tai pursota kuorrutetta yhdelle pohjalle. Lisää toinen kerros ja peitä koko kakku lopulla kuorrutteella.


1 kakku noin 12 palaa