Vadelmakeksit ilman uunia

Keksi sopii kaikkiin tilaisuuksiin, sekä lapsille että aikuisille. Pehmeän rapean taikinansa ja makean täytteensä ansiosta se on kahvipöydän suosikki. Nämä vadelmakakut on valmistettu ilman lisättyä sokeria ja ovat täysin kasvipohjaisia.

Tekijä Anna Winér
8
10 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Taikina
  • 50 g kasvipohjaista margariinia
  • ¼ dl kuitusiirappia
  • ¼ dl makeutusainetta ripoteltuna
  • 1 dl mantelijauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
Täyttö
  • 30 g jäädytettyjä vadelmia
  • 2 tl makeutusainetta ripoteltuna
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl vettä
  • ½ maustemittaa agar agar jauhetta

Ohjeet

Taikina

  1. Sulata paistorasva, siirappi, makeutusaine ja vaniljajauhe kattilassa.

  2. Lisää jauhot. Sekoita ja kuumenna edelleen, kunnes taikina muuttuu muokattavaksi taikinaksi.

  3. Pyöritä taikina palloksi, tee jokaiseen pieni reikä ja laita jääkaappiin odotamaan.

Täyttö

  1. Kiehauta kaikki ainekset keskilämmöllä. Sekoita jatkuvasti ja keitä 2-3 minuuttia.

  2. Anna täytteen jäähtyä.

  3. Levitä täyte kakkuihin ja laita ne jälleen jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt.

  4. Säilytä ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.