Vadelmafudge valkosuklaalla
Ihanan raikas vadelmafudge valkosuklaalla. Saat kauniin punaisen värin – täydellinen joulumakeinen!
24
9 ainesosat
Ainesosat
- 100 g jäädytettyjä vadelmia
- 2 dl luomu kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl kirkasta siirappia
- ½ tl Khoisan Gourmet aito vaniljajauhe
- 1 ½ rkl glukoosisiirappia
- 50 g Khoisan Gourmet luomuvalkoista leivontasuklaata
- 25 g pehmeää voita
- Khoisan Gourmet Pakastekuivattuja vadelmia koristeeksi
Ohjeet
Sulata vadelmat ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Siivilöi sose tiheän siivilän läpi, jotta siemenet jäävät pois.
Keitä kerma yhdessä vadelmasoseen, sokerin, siirapin ja vaniljasokerin kanssa 120 asteiseksi. On tärkeää pitää tätä silmällä - lämpötila nousee nopeasti 116 asteen jälkeen. Pilko sillä välin suklaa. Ota pannu pois liedeltä, kun lämpömittari on 120 asteessa.
Lisää glukoosisiirappi, suklaa ja voi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun muottiin (20×10) tai käytä silikonivuokia. Lisää päälle pakastekuivattuja vadelmia. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.
Leikkaa fudge pieniksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa!