Semifreddo mustikoilla ja vadelmilla

Semifreddo tarkoittaa italiaksi puoliksi jäätynyttä, joten voisi sanoa, että tämä on italialainen versio pehmeästä jäätelöstä. Se valmistuu itsestään pakastimessa, joten et tarvitse jäätelökonetta!

Tekijä Peter Dahlberg
6 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 250 g pakastettuja mustikoita ja vadelmia
  • 3 luomukananmunaa
  • ½ dl tomusokeria (30 g)
  • 1 luomu vaniljatanko Khoisan Gourmetilta
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 4 dl kuohukermaa (400 g)

Ohjeet

  1. Kuumenna pakastemarjat kattilassa. Keitä 5 minuuttia, jotta neste poistuu. Anna jäähtyä.

  2. Erottele kananmunat ja vatkaa keltuaiset tomusokerin ja vaniljatangon siementen kanssa (halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pois). Säästä valkuaiset myöhempää käyttöä varten. Lisää kondensoitu maito ja sekoita jäätelöseokseen.

  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita kerma jäätelöseokseen vähän kerrallaan.

  4. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Kumoa valkuaiset jäätelöseokseen vähän kerrallaan.

  5. Kaada jäätelöseos suorakaiteen muotoiseen vuokaan vuorotellen marjakompotin kanssa. Laita pakastimeen noin 4 tunniksi.