Semifreddo mustikoilla ja vadelmilla
Semifreddo tarkoittaa italiaksi puoliksi jäätynyttä, joten voisi sanoa, että tämä on italialainen versio pehmeästä jäätelöstä. Se valmistuu itsestään pakastimessa, joten et tarvitse jäätelökonetta!
Ainesosat
- 250 g pakastettuja mustikoita ja vadelmia
- 3 luomukananmunaa
- ½ dl tomusokeria (30 g)
- 1 luomu vaniljatanko Khoisan Gourmetilta
- 1 purkki kondensoitua maitoa
- 4 dl kuohukermaa (400 g)
Ohjeet
Kuumenna pakastemarjat kattilassa. Keitä 5 minuuttia, jotta neste poistuu. Anna jäähtyä.
Erottele kananmunat ja vatkaa keltuaiset tomusokerin ja vaniljatangon siementen kanssa (halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pois). Säästä valkuaiset myöhempää käyttöä varten. Lisää kondensoitu maito ja sekoita jäätelöseokseen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita kerma jäätelöseokseen vähän kerrallaan.
Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Kumoa valkuaiset jäätelöseokseen vähän kerrallaan.
Kaada jäätelöseos suorakaiteen muotoiseen vuokaan vuorotellen marjakompotin kanssa. Laita pakastimeen noin 4 tunniksi.