Rapea riisikakku sitruunakreemillä
Tässä on kakku monelle. Helppo valmistaa ja tarjoilla seuraavissa juhlissa, ristiäisissä, häissä, äitienpäivänä, juhannuksena - missä ikinä onkaan kakunnälkäisiä ihmisiä.
Ainesosat
Rapea riisikakku
- 6 munanvalkuaista
- 4 ½ dl sokeria
- 1 tl etikkaa
- 1 tl Khoisan vaniljajauhetta
- 10 dl riisimuroja
Sitruunakreemi
- 6 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 2 ½ dl kermavaahtoa
- 2 ½ rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
- 1 tl Khoisan vaniljajauhetta
- 1 tl suolaa
- 150 g voita (kuutioi pieniksi paloiksi)
- 1 dl sitruunamehua + hienoksi raastettu kuori
Kakun kokoaminen
- 8 dl kermavaahtoa
- 500 g mansikoita
- Halutessasi pieniä marenkeja koristeluun (voi jättää pois)
Ohjeet
Rapea riisikakku
Kuumenna uuni 125 asteeseen kiertoilmalle (140 asteeseen tavallisessa uunissa).
Vatkaa munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi lisäämällä vähän sokeria kerrallaan samalla kun jatkat vatkaamista.
Lisää vaniljajauhe ja etikka ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki sokeri on liuennut ja saat paksun marengin (testaa kääntämällä kulho ylösalaisin, marengin pitäisi pysyä kulhossa).
Lisää riisimurot marenkiseokseen.
Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle isolle pellille ja paista noin 2 tuntia. Marengin pitäisi olla kuivaa ja kiinteää, joten voit jättää sen vielä jälkilämmölle uuninluukku raollaan.
Sitruunakreemi
Lisää paksupohjaiseen kattilaan kaikki ainekset voita ja sitruunaa lukuun ottamatta.
Hauduta koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa sakeutua (tärkeää on, ettei se pääse kiehumaan).
Lisää voi samalla kun jatkat sekoittamista ja kaada lopuksi sitruunamehu ja -kuori joukkoon.
Sekoita koko ajan, kunnes kreemi on paksua ja kiiltävää.
Anna jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Kokoa kakku
Vatkaa kerma keskikovaksi.
Aseta sitten riisipohja suurelle lautaselle tai tarjottimelle.
Kerrotaan sitten päälle sitruunakreemi ja kerma.
Koristele mansikoilla, marengeilla ja mahdollisesti syötävillä kukilla tai muulla haluamallasi tavalla.