Marsipaanikakku
Nauti pehmeästä vaniljakreemistä, mustikkahillosta kuohkeiden kakkupohjien välissä ja ihanasta kermakerroksesta. noin 12 palaa.
Ainesosat
Kakkupohja
- 4 kananmunaa
- 2 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ripaus suolaa
- 1 tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
Mustikkahillo
- 250 g Mustikkahillo
- 1 ½ dl syltsocker
Vaniljakerma
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 munankeltuaista (koko L)
- 25 g voita
- 3 dl maitoa, 3%
- 1 ½ Khoisan Gourmet vaniljatanko
- 1 tl suolaa
Kokoaminen:
- 5 dl kermaa
- 500 g marsipaania
- Koristelu
Ohjeet
Kakkupohja
Kuumenna uuni 175 °C:een ja valmistele halkaisijaltaan 23 cm vuoka.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi ja ilmavaksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sitten munavaahdon joukkoon.
Sekoita kuivat aineet varovasti joukkoon, jotta saat tasaisen taikinan.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia
Huom! aika uunissa voi vaihdella, joten tarkista testitikulla, että se on valmis!
Mustikkahillo
Kiehauta hillosokeri ja mustikat kattilassa sekoittaen, keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä ennen käyttöä.
Vaniljakerma
Aloita leikkaamalla vaniljatankoon pitkittäinen viilto ja kaavi siemenet pois terävällä veitsellä.
Laita vanilja paksupohjaiseen kattilaan muiden ainesten kanssa. Lisää myös vaniljatanko kattilaan.
Kiehauta jatkuvasti sekoittaen.
Kun kerma alkaa paksuuntua, se on valmista. Poista vaniljatanko kattilasta.
Jäähdytä ennen käyttöä.
Kokoaminen
Vatkaa kerma
Jaa kakkupohja kolmeen osaan.
Aseta ensimmäinen osa kakkualustalle ja levitä mustikkahillo.
Lisää seuraava osa ja levitä vaniljakreemi.
Lisää kolmas osa ja levitä sitten reilu määrä kermavaahtoa. Muotoile kerma pieneksi kukkulaksi kakun päälle ja peitä kakun sivut kermalla niin, että koko kakku peittyy.
Kauli marsipaani niin suureksi ympyräksi, että se peittää koko kakun.
Nosta sitten marsipaani varovasti. Rullaa se kaulimella ja aseta se sitten kakun päälle.
Kun marsipaani on kakun päällä, muotoile se varovasti käsilläsi tasaiseksi ja leikkaa sitten ylimääräinen marsipaani pois reunoilta.
Använd gärna en del av det som blir över av marsipanen till dekoration.
Anna sitten mielikuvituksesi laukata, sulata suklaata ja ripottele päälle, lisää strösseleitä tai mitä tahansa muuta haluat!