Paistetut vaniljapäärynät vaniljakaramellikastikkeen kanssa
Paistetut vaniljapäärynät vaniljakaramellikastikkeella 4 annosta Täydellinen jälkiruoka uuteen vuoteen tai muihin juhliin. Paistetut vaniljapäärynät tuovat parhaan maun esiin.
Ainesosat
Vaniljaiset keitetyt päärynät
- 4 kiinteää päärynää
- 5 dl vettä
- 4 dl sokeria
- 1 tl Khoisan Gourmet -vaniljajauhetta
- 12 sitruunan kuori, suikaleina
Vanilja-karamellikastike
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- Ripaus suolaa
Paistaminen
- 1 rulla lehtitaikinaa 250g
- 2 kananmunaa
- Ruokosokeria
Ohjeet
Kuori päärynät ja jätä varret paikoilleen, jotta ne saavat kauniin efektin. Leikkaa päärynöiden pohjasta pieni siivu, jotta ne pysyvät helposti pystyssä. Kiehauta vesi, sokeri, vaniljajauhe ja sitruunankuori pienessä kattilassa. Lisää päärynät ja keitä 15 - 20 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat hieman pehmeiltä (testaa tikulla).
Poista päärynät liemestä ja aseta ne sivuun. Siivilöi sitruunankuori ja kiehauta liemi. Anna sen vähentyä 3 dl:ksi. Lisää kerma ja vaalea siirappi ja keitä, kunnes lämpötila on 110 astetta. Lisää sitten suola ja anna jäähtyä.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Leikkaa lehtitaikina pitkiksi, noin 1 1/2 cm leveiksi suikaleiksi. Aloita kietomalla kaistale päärynän pohjan ympärille. Leikkaa ylimääräinen taikina pois ja nipistä päät yhteen. Sivele taikinakaistale vatkatulla kananmunalla (voit käyttää pientä sivellintä). Ota sitten toinen kaistale lehtitaikinaa ja kiedo se päärynän ympärille niin, että se on hieman päällekkäin alimman kaistaleen kanssa. Sivele kananmunalla. Jatka päärynöiden peittämistä lehtitaikinalla, kunnes ne ovat kokonaan peitossa. Muista nipistää taikina päärynän yläosaan. Aseta päärynät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele kananmunalla ja ripottele päälle ruokosokeria.
Paista noin 20 minuuttia uunin alatasolla. Jos päärynät alkavat saada liikaa väriä, peitä ne foliolla. Tarjoile lämpimänä karamellikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.