Munattomat sitruunamuffinit lemon curdilla ja kookoskuorrutteella
Munattomat sitruunamuffinit lemon curdilla on valmistettu ilman kananmunia käyttämällä kätevää Kananmunankorvikettamme. Täydellinen valinta kahvihetkeen tai pääsiäisen herkkupöytään!
Ainesosat
Lemon curd
- 6 rkl Khoisan Gourmet Kananmunankorviketta
- 4 sitruunaa, mehu ja hienoksi raastettu kuori
- 1 dl vettä
- 1 dl hienosokeria
- 50 g voita
Muffinit
- 2 rkl Khoisan Gourmet Kananmunankorviketta
- 4 rkl vettä
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tsk suolaa
- 2 dl hienosokeria
- 2 dl maitoa
- 2 ½ dl neutraalia öljyä
- ½ tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
- 1 sitruuna, hienoksi raastettu kuori
Kuorrute
- 300 g tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
- 2 dl tomusokeria
- Raastettua kookosta kuorrutteen päälle ripoteltavaksi
Ohjeet
Kaada kaikki lemon curdin ainekset paitsi voi metallikulhoon. Sekoita tasaiseksi, ettei jää paakkuja, ja lämmitä vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kulho pois lämmöltä ja sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa. Kaada lemon curd ilmatiiviiseen purkkiin ja anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
Valmista muffinit sillä välin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (ylä- ja alalämpö). Asettele muffinssivuoat muffinssipeltiin. Sekoita kananmunankorvike veden kanssa tasaiseksi seokseksi. Laita sivuun odottamaan.
Sekoita yhdessä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Toisessa kulhossa yhdistä kananmunankorvike ja muut nestemäiset ainekset. Kaada jauhoseos vähitellen nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrutteen valmistat helposti vatkaamalla tuorejuuston ja kuohukerman paksuksi ja kermaiseksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljajauhe ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi ja kiiltäväksi kuorrutteeksi.
Pursota kuorrutteesta reunus jokaisen muffinin päälle. "Kasta" kuorrute raastetussa kookoksessa. Lusikoi lemon curd reunuksen sisäpuolelle.
Tarjoile heti ja nauti!