Mirror Glaze ilman liivatetta

Liivatteeton peilikuorrutus on kiva tapa peittää kakku pinnalla, josta voi peilata itseään. Yleisimmin peilikuorrutteella päällystetään mousse-kakku, mutta voit käyttää myös muita kakkuja, kunhan ne ovat todella kylmiä ennen kuorrutteen päälle kaatamista.

Tekijä Camilla Hamid
6 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 11 g Khoisan Gourmet luomu Agar Agar-jauhetta
  • 145 g vettä
  • 170 g sokeria
  • 115 g makeutettua kondensoitua maitoa
  • 200 g Khoisan Gourmet valkoista leivontasuklaata
  • Muutama tippa pastaväriä

Ohjeet

  1. Sekoita pienessä kulhossa agar agar ja 5 ruokalusikallista vettä. Aseta sivuun.

  2. Lisää kattilaan loput vedestä, sokeri ja makeutettu kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes sokerikiteet ovat täysin sulaneet.

  3. Lisää agar agar-seos kattilaan. Sekoita ja lisää lämpöä liedellä.

  4. Kun seos alkaa kiehua, ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaa. Anna seistä muutaman minuutin ajan ennen kuin sekoitat sen tasaiseksi.

  5. Tiputa mitä tahansa pastaväriä kuorrutteeseen ja sekoita sauvasekoittimella, jotta saat täysin tasaisen kuorrutteen.

  6. Siivilöi kuorrute ja anna jäähtyä (välillä sekoittaen) ennen kuin kaadat sen pakastetun kakun päälle. Onnistuaksesi on erittäin tärkeää, että kuorrute ei ole liian kuumaa (noin 37 astetta on yleensä juuri sopiva) ja että kakku on todella jäässä, kun teet tämän.


Resepti riittää halkaisijaltaan 23 cm ja korkeudeltaan noin 8 cm kakkuun.