Minisuklaapiirakat
Herkulliset suklaapiiraat, jotka on täytetty suklaatoffeella ja pehmeällä suklaaganachella. Ihanan makeita ja helppoja valmistaa!
Ainesosat
Murotaikina
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl tomusokeria
- 100 g kylmää voita
- 1 luomumunankeltuainen
Tummasuklaakaramelli
- 1 dl luomu kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 25 g voita
- 2 rkl Khoisan Gourmet luomukaakaota
- 50 g Khoisan Gourmet tummaa leivontasuklaata
Suklaaganache
- 50 g Khoisan Gourmet tummaa leivontasuklaata
- ½ dl luomu kuohukermaa
Ohjeet
Murotaikina
Kuumenna uuni 200 asteeseen ala -ja ylälämmöllä.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää munankeltuainen ja muotoile tasaiseksi taikinaksi. Litistä ja kääri kelmuun. Laita jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi.
Painele taikina pieniin piirakkavuokiin (halkaisijaltaan noin 10-13 cm). Pistele pohjat haarukalla.
Aseta vuoat pellille ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Suklaakaramelli
Kiehauta kermavaahto, sokeri, siirappi, kaakao ja voi sopivan kokoisessa kattilassa 120 asteessa. Sekoita aika ajoin.
Hienonna leivontasuklaa. Laita kattila sivuun ja sekoita joukkoon hienonnettu leivontasuklaa. Anna jäähtyä hieman. Kaada kinuski pieniin piirakkavuokiin.
Suklaaganache
Hienonna leivontasuklaa ja laita kulhoon.
Kuumenna kerma kattilassa välttäen kiehumista. Kaada kerma suklaan päälle. Anna seistä muutaman minuutin ajan. Sekoita, jotta suklaa sulaa ja ganache on tasaista.
Kruunaa piirakat suklaaganachella ja pakastekuivatuilla vadelmilla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä.