Mehukas porkkanakakku ilman kananmunaa
Onko mahdollista leipoa mehevä porkkanakakku ilman munia? Kyllä, Khoisan Gourmetin munankorvikkeella se on mahdollista ja ennen kaikkea helppoa!
Ainesosat
Porkkanakakku
- 4 rkl Khoisan Gourmet luomu kananmunan korviketta
- 8 rkl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tsk Khoisan Gourmet luomu vaniljajauhetta
- 3 rkl kanelia
- 1 ½ rkl jauhettua luomuinkivääriä
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- 1 ripaus hiutalesuolaa
- 5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Tuorejuustokuorrutus
- 75 g pehmeää voita
- 300 g kermajuustoa
- 3 dl tomusokeria
- ½ tl Khoisan Tean luomuvaniljajauhetta
- Kuorta pestystä luomusitruunasta
- 1 rkl sitruunamehua
Ohjeet
Munaton porkkanakakku
Kuumenna uuni 175 asteeseen, ylä- ja alalämpö
Sekoita munankorvike ja vesi kulhossa. Anna seistä 5 minuuttia. Lisää ruokaöljy ja sokeri.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja sekoita se varovasti munaseokseen.
Lisää porkkanaraaste ja sekoita taikinaan.
Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun 24cm irtopohjavuokaan
Paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tuorejuustokuorrutus
Vatkaa voi ja tuorejuusto kermaiseksi.
Lisää tomusokeri, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sitruunamehu ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi (älä vatkaa liian kauan, sillä muuten kuorrutteesta tulee löysää).
Soseuta karpalot kulhossa ja vatkaa kuorrutteeseen.
Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun päälle. Jauha pakastekuivattuja vadelmia jauheeksi ja ripottele kuorrutteen päälle.