Mehukas banaanileipä

Käytä ylikypsät banaanit mehukkaan banaanileivän leipomiseen! Tämä leipä muistuttaa oikeastaan enemmänkin kakkua, mutta se on niin herkullinen viikonloppuaamiaisen päätteeksi tai terveellisempänä lisänä kahvipöytään. Tarjoile viipaleina maapähkinävoin ja merisuolan kera.

9 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 4 kypsää banaania
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Khoisan Gourmet leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

  2. Muussaa banaanit. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan voiseokseen, lisää lopuksi banaanimurska.

  3. Sekoita kuivat aineet: jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljajauhe.

  4. Sekoita hienonnetut saksanpähkinät ja jauhoseos taikinaan.

  5. Kaada taikina vuokaan. Puolita viimeinen banaani leivän päälle ja lisää saksanpähkinöitä.

  6. Paista uunin keskiosassa noin 40-50 minuuttia, kunnes banaanileipä on kullanruskeaa, tarkista puutikulla, että se on kypsää keskeltä. Anna jäähtyä.