Vohvelit vaniljalla

Rapeat vohvelit ovat lyömätön klassikko, jota voi muunnella suolaisilla ja makeilla täytteillä. Tässä tarjoilemme niitä lakkasurvoksen ja happaman vaniljakuorrutteen kera. n. 14 kpl.

Tekijä Yvonne Landin
14 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Vohvelit
  • 125 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl vettä
  • 2 munaa
  • Voita paistamiseen
Vaniljakuorrute
  • 2 dl Crème Fraichea, rasvaa noin 34%
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
Vaniljasurvos
  • 75 g lakkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta

Ohjeet

Vaniljasurvos

  1. Käytä tuoreita tai sulatettuja pakastettuja lakkoja. Sekoita sokerin ja vaniljajauheen kanssa ja anna seistä huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, mutta mieluiten pidempään.

Vaniljakuorrute

  1. Vatkaa Crème Fraiche, sokeri ja vaniljajauhe. Laita jääkaappiin.

Vohvelit

  1. Sulata voi niin, että se on lähes täysin juoksevaa, ja anna sen jäähtyä hieman. Pienet voikappaleet taikinassa tekevät vohveleista erityisen rapeita.

  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilja kulhossa.

  3. Lisää maito ja vesi ja sekoita nopeasti.

  4. Lisää munat ja vatkaa ne keskenään.

  5. Vatkaa joukkoon voi ja anna taikinan levätä kymmenen minuuttia.

  6. Kuumenna vohvelirauta ja voitele ensimmäinen kerros voilla. Kaada noin 1 dl taikinaa ja paista, kunnes vohveli on saanut väriä. Jatka, kunnes koko taikina on paistettu.

  7. Tarjoile heti vanilja creme fraichen ja survoksen kanssa!