Vaniljahillo
Hillo ja vanilja ovat lyömätön yhdistelmä. Tämä resepti sopii vadelmille, mustikoille ja kypsille karhunvatukoille. Voit sekoittaa marjoja, kuten mustikoita ja vadelmia, ja luoda herkullisen kuningatarhillon.
4 ainesosat
Ainesosat
- 500 g vadelmia, mustikoita ja/tai karhunvatukoita
- 350 g sokeria
- ½ sitruuna, mehu
- ½ tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
Ohjeet
Puhdista marjat. Laita ne paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kannen alla, kunnes ne ovat mehukkaita. Hauduta sitten kannen alla noin 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljajauhe ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää lämpöä ja keitä ilman kantta, kunnes hillo on noin 105-asteista.
Sekoita välillä. Kuori muodostunut vaahto pois.
Kaada hillo lämpimiin, hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Sulje, käännä purkit ylösalaisin ja anna jäähtyä.
Noin 7 dl hilloa.