Vaniljahillo

Hillo ja vanilja ovat lyömätön yhdistelmä. Tämä resepti sopii vadelmille, mustikoille ja kypsille karhunvatukoille. Voit sekoittaa marjoja, kuten mustikoita ja vadelmia, ja luoda herkullisen kuningatarhillon.

Tekijä Systrarna Eisenman
4 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 500 g vadelmia, mustikoita ja/tai karhunvatukoita
  • 350 g sokeria
  • ½ sitruuna, mehu
  • ½ tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta

Ohjeet

  1. Puhdista marjat. Laita ne paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kannen alla, kunnes ne ovat mehukkaita. Hauduta sitten kannen alla noin 5 minuuttia.

  2. Sekoita joukkoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljajauhe ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut.

  3. Lisää lämpöä ja keitä ilman kantta, kunnes hillo on noin 105-asteista.

  4. Sekoita välillä. Kuori muodostunut vaahto pois.

  5. Kaada hillo lämpimiin, hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Sulje, käännä purkit ylösalaisin ja anna jäähtyä.


Noin 7 dl hilloa.