Päärynämarmeladi vaniljalla

Päärynämarmeladi vaniljalla on valinta, kun päärynät ovat kypsiä ja haluat kotitekoisen vaihtoehdon juustotarjottimelle tai voileivälle. Päärynöissä ei ole luontaisesti paljon pektiiniä (joka auttaa marmeladia hyytymään), joten käytämme tässä reseptissä hillosokeria.

Tekijä Systrarna Eisenman
4 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 500 g päärynöitä
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • ½ tl Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
  • 3 dl hillosokeria (noin)

Ohjeet

  1. Kuori, poista siemenet ja leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi.

  2. Laita päärynät kattilaan sitruunamehun, vaniljajauheen ja sokerin kanssa. Laita kansi päälle ja kuumenna hitaasti, jotta päärynät nesteytyvät.

  3. Nosta sitten lämpöä hieman ja hauduta ilman kantta 5-10 minuuttia riippuen siitä, kuinka kiinteitä päärynät ovat. Tee halutessasi marmeladitesti.

  4. Kaada marmeladi lämpimiin, hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Sulje, käännä purkit ylösalaisin ja anna jäähtyä.


Marmeladitesti

Testaa, onko marmeladi valmista kaatamalla 1 ruokalusikallinen lämmintä seosta jäähdytetylle lautaselle. Laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi. Vedä sitten lusikalla seoksen läpi, niin että muodostuu ura. Jos ura luhistuu, keitä marmeladia vielä muutama minuutti ja toista testi.