Suklaakuppikakkuja kermaisella mansikkakuorrutteella
Suklaa ja mansikka on ihana yhdistelmä, ja pääosassa tässä reseptissä onkin upea, itsetehty mansikkakuorrute. Tämän tuorejuustokuorrutteen salaisuus on se, että se on tehty pakastekuivattujen mansikoiden avulla, se on sileää, kermaista ja siinä on voimakas mansikan maku.
Ainesosat
Muffinit
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl maitoa
- 50 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl Khoisan Gourmet aitoa vaniljajauhetta
- ½ dl Khoisan Gourmet kaakaota
Mansikkakuorrutus
- 2 dl Khoisan Gourmet pakastekuivattuja mansikoita (noin 25 g)
- 100 g voita
- 200 g tuorejuustoa
- 1 tl Khoisan Gourmet aitoa vaniljauutetta
- 2 dl tomusokeria
Ohjeet
Muffinit
Kuumenna uuni 225 °C. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää maito ja voi. Sekoita jauhot leivinjauheen, vaniljajauheen ja kaakaon kanssa ja lisää ne kosteiden aineiden sekaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Aseta muffinivuoat muffinivuokaan ja kaada taikina varovasti vuokiin. Paista suklaamuffinsseja 10-12 minuuttia.
Mansikkakuorrutus
Soseuta pakastekuivatut mansikat tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Aseta sivuun.
Vatkaa voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljajauhe, tomusokeri ja jauhetut mansikat. Sekoita kermaiseksi mansikkakuorrutteeksi.
Täytä pursotinpussi ja koristele kuppikakut tai levitä veitsellä. Lisää päälle pakastekuivattuja mansikkaviipaleita.