Donitsit mansikkasokerilla ja kermaisella marjatäytteellä
Todella maukkaita mansikkasokerilla päällystettyjä herkkuja, jotka voit tehdä helposti itse ja jotka on täytetty marjakreemillä - valitse yksi täytteistä tai tee molemmat!
Ainesosat
Donitsit
- 5 dl hienoja spelttijauhoja
- 3 rkl kookossokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- ½ kpl kuivahiivaa
- ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
- ½ tl Khoisan Gourmet leivinjauhetta
- 75 g kasvipohjaista voita
- 2 dl kasvijuomaa
Paistoa varten
- Rypsiöljyä
Mansikkasokeri pyörittelyä varten
- 6 rkl kookossokeria
- 12 g Khoisan Gourmet pakastekuivattuja mansikoita
Vadelma tuorejuustokreemi
- 12 g Khoisan Gourmet pakastekuivattuja vadelmia
- 100 g kasvipohjaista maustamatonta "tuorejuustoa"
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl vettä
- 1 ripaus suolahiutaleita
Ohjeet
Sekoita 2/3 jauhoista, kookossokeri, maissitärkkelys, kuivahiiva, vaniljajauhe ja leivinjauhe kulhossa. Anna seistä 10 minuuttia.
Sulata voi ja sekoita se kasvisjuomaan, kuumenna 37 °C:seen.
Vaivaa taikina leivontakoneessa tai puulusikalla tasaiseksi. Anna kohota peitettynä 60 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Valmista sillä välin täyte ja mansikkasokeri.
Mansikkasokeri: Soseuta pakastekuivatut mansikat hienoksi muruksi. Sekoita sokerin kanssa. Aseta sivuun.
Vadelma tuorejuustokreemi: Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Kauli kohonnut taikina 2 cm paksuksi levyksi, muotoile lasilla tai keksimuotilla pyöreitä paloja ja aseta kevyesti jauhotetulle alustalle. Anna kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.
Kuumenna rypsiöljy 180 °C:n lämpötilaan paksupohjaisessa pannussa. Paista munkkeja pari kerrallaan noin 2-3 minuuttia ja käännä puolivälissä. Poista öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Pyörittele sitten mansikkasokerissa. Anna jäähtyä.
Tee pieni reikä donitsin kylkeen ja täytä pursota täytettä sisään.
Tarjoile donitsit samana päivänä - ne maistuvat parhaimmalta tuoreina!