Donitsit mansikkasokerilla ja kermaisella marjatäytteellä

Todella maukkaita mansikkasokerilla päällystettyjä herkkuja, jotka voit tehdä helposti itse ja jotka on täytetty marjakreemillä - valitse yksi täytteistä tai tee molemmat!

Tekijä Plant based by Thess
20
16 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Donitsit
  • 5 dl hienoja spelttijauhoja
  • 3 rkl kookossokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ kpl kuivahiivaa
  • ½ tl Khoisan Gourmet vaniljajauhetta
  • ½ tl Khoisan Gourmet leivinjauhetta
  • 75 g kasvipohjaista voita
  • 2 dl kasvijuomaa
Paistoa varten
  • Rypsiöljyä
Mansikkasokeri pyörittelyä varten
  • 6 rkl kookossokeria
  • 12 g Khoisan Gourmet pakastekuivattuja mansikoita
Vadelma tuorejuustokreemi
  • 12 g Khoisan Gourmet pakastekuivattuja vadelmia
  • 100 g kasvipohjaista maustamatonta "tuorejuustoa"
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl vettä
  • 1 ripaus suolahiutaleita

Ohjeet

  1. Sekoita 2/3 jauhoista, kookossokeri, maissitärkkelys, kuivahiiva, vaniljajauhe ja leivinjauhe kulhossa. Anna seistä 10 minuuttia.

  2. Sulata voi ja sekoita se kasvisjuomaan, kuumenna 37 °C:seen.

  3. Vaivaa taikina leivontakoneessa tai puulusikalla tasaiseksi. Anna kohota peitettynä 60 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

  4. Valmista sillä välin täyte ja mansikkasokeri.

  5. Mansikkasokeri: Soseuta pakastekuivatut mansikat hienoksi muruksi. Sekoita sokerin kanssa. Aseta sivuun.

  6. Vadelma tuorejuustokreemi: Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.

  7. Kauli kohonnut taikina 2 cm paksuksi levyksi, muotoile lasilla tai keksimuotilla pyöreitä paloja ja aseta kevyesti jauhotetulle alustalle. Anna kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.

  8. Kuumenna rypsiöljy 180 °C:n lämpötilaan paksupohjaisessa pannussa. Paista munkkeja pari kerrallaan noin 2-3 minuuttia ja käännä puolivälissä. Poista öljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Pyörittele sitten mansikkasokerissa. Anna jäähtyä.

  9. Tee pieni reikä donitsin kylkeen ja täytä pursota täytettä sisään.

  10. Tarjoile donitsit samana päivänä - ne maistuvat parhaimmalta tuoreina!