Sokeriton mansikkakakku

Herkullinen sokeriton mansikkakakku, joka on myös gluteeniton ja laktoositon, jotta kaikki voivat nauttia ihanista kesän mauista. Tarjoa mansikkakakkuna tai leikkaa mansikkaleivonnaisiksi. 6-8 palaa.

Tekijä Anna Winér
9 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

Kakkupohja
  • 1 dl vettä
  • ½ rkl psylliumjauhetta
  • ¾ dl kevyttä pähkinävoita (esim. mantelivoita)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tsk Khoisan Gourmet Vaniljajauhetta
  • Valinnainen makeutus oman maun mukaan (esim. tomusokeri)
Voikreemi
  • 3 tl Khoisan Gourmet pakastekuivattuja mansikoita
  • 150 g kasvipohjaista margariinia (huoneenlämpöinen)
  • 1 dl hienonnettua tomusokeria

Ohjeet

Kakkupohja

  1. Sekoita ainekset tasaiseksi ja paksuksi taikinaksi. Anna levätä 15 minuuttia.

  2. Levitä taikina 15×15 cm:n voideltuun ja leivitettyyn muottiin tai silikonivuokaan. Minä käytin leivinpalkkeja.

  3. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia, testaa kypsyys tikulla. Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa sitten kahteen yhtä suureen osaan.

Voikreemi

  1. Murskaa pakastekuivatut mansikat hienoksi marjajauheeksi.

  2. Vatkaa margariini vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää makeutus ja marjajauhe ja vatkaa vielä hieman.

  3. Levitä voikreemi toiselle pohjalle ja aseta toinen osa päälle. Levitä päälle lisää voikreemiä. Jäähdytä, kunnes voikreemi on kiinteää, ja leikkaa sitten paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

  4. Koristele tuoreilla mansikoilla tarjoilun yhteydessä.