Raparperi Sour vaniljavaahdolla

Vaikuta vaniljavaahdolla, jonka päälle laitat kesäisen version raparperia sisältävästä vodkahaposta.

Tekijä David Kringlund
4 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 5 cl vodkaa
  • 3 cl sitruunamehua
  • 2 cl raparperilla maustettua sokerisiirappia
  • Vaniljalla maustettu vaahto

Ohjeet

Sokerikerros raparberin kanssa

Sekoita siirappi yhtä suuresta määrästä vettä ja sokeria. Lisää viipaloidut raparperit ja anna liota siirapissa noin 24 tuntia. Käytä yksi raparperitikku 0,5 litraa siirappia kohti.

Vaniljavaahtoa

Lisää 0,5 litran kermasifoniin 20 cl hapanta omenamehua (esim. Granny Smith), 20 cl siirappia ja 10 cl munanvalkuaista. (Sitruunamehu toimii myös hyvin hapokkaan omenamehun sijasta, kun käytät 95 % sokerisiirappia ja 5 % sitruunamehua). Lisää teelusikallinen Khoisan Gourmet vaniljajauhetta. Lisää patruunat, ravista hyvin ja säilytä jääkaapissa. Mitä kylmempi vaahto on, sitä kestävämpi siitä tulee.


  1. Käytä matalaa lasia, johon on lisätty jäitä.

  2. Ravista kaikki muu paitsi vaahto jään kanssa shakerissa.

  3. Siivilöi lasiin ja lisää vaniljavaahto juoman päälle.