Omenapiirakka vaniljalla ja rapealla kinuskikuorella

Resepti, jota ilman et voi elää. Tätä ihanaa omenapiirakkaa maustaa vanilja ja ihanan rapea karamellipäällinen. Helppo valmistaa ja vielä herkullisempi kotitekoisen vaniljakastikkeemme kanssa. 6-8 annosta

Tekijä Systrarna Eisenman
13 ainesosat
Koko näyttö

Ainesosat

  • 4 isoa omenaa (tai 6 pientä)
  • Sokeria
  • ½ tl Khoisan Gourmet-vaniljajauhetta
  • 1 tl kanelia
Kinuskipäällinen
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl Khoisan Gourmet-vaniljajauhetta
  • 150 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • ½ dl vaaleaa siirappia
  • ½ dl vispikermaa
  • Suolahiutaleita

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.

  2. Kuori, poista siemenet ja ja leikkaa omenat lohkoiksi. Sekoita sokerin, vaniljajauheen ja kanelin kanssa. Levitä piirakkavuokaan.

  3. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljajauhe kulhossa.

  4. Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri, siirappi ja kerma. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Kaada omenoiden päälle. Ripottele päälle hieman suolahiutaleita ja paista uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.